Luca on alkanu tekeen tuhoja yksin jäädessä. En tiiä mistä se on hoksannu sen, en kyllä mielestäni ainakaan oo huomioinu sitä siitä tai mitenkään muutenkaan palkannu, mut en voi olla täysin varma. Se on jyrsiny mun sänkyä sen verran, et petarissa on kangas vähän rikki ja sisuksia nakerrettu. Ku olin Oulussa häissä, nii Luca oli silläaikaa kotona yksin ollessa sängyn paksumpaa patjaa jyrsiny nurkasta niin et siinä on kiva kolo. Vaikka Luca olis väsyny ku lähen, nii se ei auta juurikaan, aina se ei välttämättä tee mitään yksin jäädessä. Hoksasin, et sillä ei oo ollu luita vähään aikaan ku se jyrsii yleensä vähänki pienemmän luun hetkessä nii niitä ei jää, mut nyt ostin kasan ja pitää kokeilla tässä ku johonki lähtee nii jättää niitä luita sille jyrsittäväksi. Aktivointileluista löytyy kongi, pallo ja semmonen muovinen lauta kuva tuossa osotteessa --> http://www.monica.zoner.fi/images/dog-twister-lila_0910_087.jpg  nuita kaikkia oon kokeillu, mut useimmiten kongi ja pallo löytyy sängyn alta ja Luca ei sinne sovi menemään ja lauta on Lucalle liian helppo vaikka olis kaikki luut paikallaan. Luca onki sitte aina nostanu kaikki luut ja syöny makupalat ja sitte purru luista yli puolet käyttökelvottomaksi. Pitää vissiin hommata vielä joku semmonen mikä pysyy paikallaan ja on vaikka puusta.

 

Torstaina alotetaan uuessa agiryhmässä, innolla taas ootellaan sitä.  Pitäs mulla itelle hommaa vielä niitä esteitä enemmän, ainaki hyppyja haluan. Kokeilin viime viikolla laittaa ämpäreitten väliin harjanvarsia, mut Luca aluksi pelkäs niitä eikä uskaltanu hypätä vaan kiersi ja yritti alittaakki. Laskin sitte toisen puolen niistä kokonaan maahan ja sitte alko sujua vähän paremmin, aika hitaasti Luca tuli perässä vaikka ite juoksin melkein täysiä.

 

Huomaa nyt, että ku ollaan joka viikko käyty Oulussa ajamassa, nii Lucalla alkaa taas olla helpompaa tuo autoilu. Valjaitaki oon pitänyt ja ne on edelleen inhottavat, mut ei Luca enää kuolaa autossa vaikka ne on päällä, ainakaan paljoa. 

 

Jäälissä ku ollaan ja käyään lenkillä, nii oon pitäny Lucaa aina hihnassa, muutamia ihan pikkupätkiä oon saattanu päästää irti ja sitte taas ottaa kiinni. Nyt oon kuitenki tällä viikolla pitäny sitä pari kertaa lähes koko lenkin irti ja tosi hyvin pysyy vierellä, ku niin komennan. Vielä oon kuitenki aina ottanu kiinni jos koiria tulee vastaan. Jopa pyöräilijät ja lapset Luca jättää aika hyvin rauhaan.   Luca kulki vierellä irti jopa paremmin ku hihnassa ollessa, välillä vapautin että pääsi vähän nuuskimaan.

Pari viikkoa sitte nakkasin Lucalta punkkipannan pois, ku aattelin ettei niitä enää oo. Viikolla kuitenki löysin yhen punkin Lucan päästä, oli jo kerinny imeä ittensä aika täyteen.  tuon näkönen --> http://www.vastavalo.fi/albums/userpics/11563/IMG_5224_0709_tp.jpg. Joutuin poistamaan sen omilla pinseteillä ku eipä ollu tullu hankittua punkkipihtejä, hyvin lähti kuitenki irti ja punkki koki kovan kohtalon pöntön syövereissä. Syynäsin koiran tarkkaan ja löysin toisen (ainaki luulen et se oli kans punkki, oli vähän vaikea olla varma ku se oli liiskaantunu) kuolleena mahakarvoissa, ei ollu päässy iholle asti imemään. Väri oli sellanen musta-ruskea/punanen kuva sen näkösestä --> http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/13935/1821289.jpg. Sitte aikasemmin Lucalta löyty rupi takajalan ja mahan välisestä ihosta, mut en tiiä mikä siihen on käyny. Myöhemmin tuli mieleen, et oisko siinä ollu punkki joka jo kuitenki puottautunu pois. Desinfioin molemmat kohat.

Siinäpä taas vähäksi aikaa.