No jospa nyt sais aikaseksi kirjotella, vaikka vasemman käen ranne on tosi kipeänä eilisestä haravoinnista, mut pitää loppuaika kirjottaa vaikka vaan oikealla käellä jos ei kestä.  Ja ilma olis ulkona aivan ihana, mut ei sielläkään voi kovin kauaa olla ku on niin polttavan kuumaa. KESÄ TULEE VAI TULIKO SE JO!?! Joten ku kerta nyt välillä pitää sisälläki olla nii tehäämpä jotain hyödyllistä.

Elikkäs Lucahan oli tullessa semmonen 3.7kg painava pallero. Painoa tuli semmonen 0.5kg/vko aluksi.

tässä Luca tulopäivänä 14.11.2009

 

Tosiaan äkkiä Luca kyllä kotiutu meille ja oppi talon tavoille pikkuhiljaa. Aluksi oli vähän hankaluuksia sen portintaakse jäämisen kanssa, mutta vika oli kyllä ihmispäässä enimmäkseen. Eli sen jälkeen ku sain taottua äitille ja isäpuolelle päähän, että Lucalla ei oo mitään hätää ja se lopettaa uikutuksen kuhan saa tarpeekseen, niin kaikki alko sujua mutta siihen asti se oli päästetty pois portin takaa vaikka uikutti, koska "sillä oli varmaan pissahätä" tai "ei jaksanu kuunnella enää uikutusta". Ja aina oli uikuttaminen kahta kauheampaa, mut onneks se on jo menneisyyttä.

Käskyistä istuminen tuli ekana ja tassun antamisen oppi yhellä harjotuskerralla, tosiaan osasi antaa vaan toista tassua ensin. Myös ruokakupin takana istui kiltisti jo n. reilu 2,5kk iässä, kuhan huomasi ettei päässy mun käen läpi menemään vaikka kuinka yritti. Äkkiä oppi myös oottamaan, vaikka kiertelin ympärillä ja menin pois näkyvistä. Siitä lähtien on oman kupin antanu olla ihan rauhassa, mut muitten kupille hyökkää heti! Jos minä oon kattomassa, niin silloin yleensä kattoo sivusilmällä ja kiertää kupin MAHOLLISIMMAN KAUKAA, mut jos kukaan ei huomaa niin ÄKKIÄ, ÄKKIÄ!!!!!

Tuhoja sai tehtyä ihmeen vähän, mitä nyt kihartimen ja peliohjaimen johot meni poikki, sohvan nurkkaa ja seinästä nurkkaa vähän jatkanu edellisen pennun jälestä, minun sänkyä vähän jyrsässy jokapuolelta ja sohvan päällistä vähän repiny. Siinäpä tuhoisimmat, mutta omat lelut on sen jälkeen kiinnostanu onneksi paljon enemmän. Mielipuuhaa oli pissalehtien repiminen tuhanneksi kappaleeksi ja jos sattu roskis jäämään näkyville, niin yksin ollessa kaikki sen sisältö oli tosi mukavaa repiä riekaleiksi (tätä roskiksen tonkimista tapahtuu joskus harvoin vieläki)

tässäpä on Luca sitten viisaana opettanu veljenpoikaa samoihin ilkeyksiin.

 

Sisäsiistiksi Luca oppiminen kesti sen n.3kk (muistaakseni), vahinkoja sattu vielä sen jälkeen jos ei ihan keritty ulos, mut onneksi koko aikana ei kakannu sisälle ku muutamia kertoja (hyvin oli oppinu jo kasvattajalla).

Kouluttaminen on onnistunu omasta mielestä aika hyvin ku aattelee et ekaa kertaa omaa koiraa kouluttamassa. Ulkona hihnassa kulkeminen on vieläkin välillä opettelussa, koska täällä kotona melkeimpä aina irti. Olen opettanu käskyn "hihna", jolla Luca sitten tulee luokse ja saan kytkettyä kiinni, tottelee erittäin hyvin tätä käskyä. Olen kyllä ollu erittäin tyytyväinen tähän rotuvalintaan, vaikka aluksi ajattelin etten rupea mitään harrastamaan, mutta Lucan osaaminen on saanu minussa heräämään semmosen pienen toivon kipinän että haluaisin nimenomaan harrastusmielessä kokeilla ehkä moniakin juttuja.

Joulu oli Lucalle makosaa aikaa! Jouluaattona herra päätti olla koemaistajana ja maistaa vähän omin lupineen kinkkua. Onneksi huomattiin ajoissa, että meillekki jäi jotain. Poika pääsikin sitten portin taakse oottelemaan, että oltiin syöty.

tässä on poika itseteossa.

Tässä muutama kuva Lucan kasvusta:

 

Luca 3kk, pikkunen termiitti. Painoa 6,6kg, korkeutta ei vielä tiedossa.

 tässä Luca 4kk, vasen korva lähteny kääntymään sivulle. Pikkusta vajaa 10kg painoa ja pituus ei edelleenkään tiedossa (oikeastaan rupesin mittaamaan säkää vasta 6kk iässä)

Luca 5kk, painoa 12,5kg. Korvat taas samalla tasolla. Aikuiskarvaa alkaa jo olla.

Luca 6kk, paino: 14,8kg, säkä: 47cm. Aikuiskarva on jo lähes kaikkialla. Kaks viikkoa ennen tämän kuvan ottoa korvat melko pystyssä (alla kuva)

eli tässä Luca vajaa 6kk

Iso poika 6,5kk paino: 15,3kg säkä: 47-50cm

Luca 7kk paino: 16,2kg, säkä: 50cm, hieno huivi on jätkällä kaulassa.

Toukokuulta ei vielä kuvaa löydy, mutta painoa oli eilen 16,8kg ja säkä 52cm.

Jospa tämä riittäis tästä aiheesta.

Eilen tosiaan olin haravoimassa pihaa ja Luca ja äiskän villis Aku oli pihalla melkein koko ajan. Vuorotellen pojat kävi vetämässä kepin kasasta jonka olin just saanu haravoitua, joten yrittivät sabotoida mun työtä. Ja jos eivät keppiä hakeneet niin sitte juoksivat kilpaa ja suoraa päin kasaa! Tänään ollaanki oltu heräämisestä asti melkein koko ajan ulkona eikä Luca malttais olla sisällä millään. Kokosin Lucalle metallihäkiin pihalle varjoon ja pohjalle laitoin Aqua CoolKeeper maton www.petpark.fi/pantakauppa/product_details.php. Aluksi pelotti koko häkki, mutta ku tarpeeksi herkkuja syötti siellä, nii johan poika meniki sinne itekseen kattelemaan, mutta ei vielä jääny makaamaan. Muutenkaan ei taho ulkona oikein rauhottua makaamaan mihinkään, vaan pitäsi koko ajan leikkiä pallolla.

Tässä vielä Lucan mielipide huivista!